Zoek naar:

Thermicoat BV beschikt over een scala van oppervlakte behandel methoden. 

Schooperen

Bij Schooperen, of beter nog metalliseren, wordt zinkaluminium op een gestraald oppervlak verspoten. De opgebrachte laag zorgt voor een kathodische bescherming van het staal. Het zink zal zich opofferen te vermijde voor het staal om corrosie te behoeden. Het gemetalliseerde oppervlak is enigszins ruw en zorgt zo voor een uitstekende hechting van de op te brengen poedercoating of gespoten laklaag. 

Verzinken en Poetsen

Het product dat u bij ons brengt wordt thermisch verzinkt voor een zowel bescherming tegen corrosie als op esthetisch vlak, naar een hogere kwaliteit. Datzelfde verwachten wij ook van onze leveranciers en vooral van de verzinkerijen waarmee wij samenwerken. Zij weten precies wat wij willen een mooie gladde zinklaag dat geschikt is om te poedercoaten. Zorgvuldig en intensief wordt uw verzinkte product ontdaan van oneffenheden en eventueel achtergebleven zinkbadverontreiniging alvorens het bij ons voor verdere behandeling wordt aangeboden. Daarna zullen wij deze producten zeer zorgvuldig gaan Poetsen (coat geschikt maken) voordat uw product wordt gepoedercoat of genatlakt wordt de zinklaag voorzichtig aangestraald 

Aanstralen

Met korund wordt het materiaal aangestraald, ideaal dus voor RVS, Aluminium en verzinkt staal. In een straalcabine, worden producten handmatig gestraald met een korund straalmiddel. Tijdens deze bewerking wordt alle oppervlakteverontreiniging verwijderd (witroest). Het oppervlak krijgt een bepaalde mate van oppervlakteruwheid welke garant staat voor een uitstekende hechting met het aan te brengen conserveringssysteem Zoals poedercoating en of gespoten laklaag.

Poedercoaten

De objecten worden na de voorbehandeling opgehangen aan een monorail traversensysteem en worden gepoedercoat rechtstreeks uit de poederdoos dit geeft het voordeel dat u geen verontreiniging in uw poederlak kunt krijgen. Nadat de poedercoating is aangebracht wordt het object in een van de kamerovens op temperatuur gebracht om de coating uit te moffelen. De kamerovens worden aan de voor- en achterzijde gesloten door dikwandige deuren. Hierdoor ontstaat een gesloten systeem waarin de producten op een vooraf ingestelde temperatuur worden gebracht. Deze ovens garanderen een gelijkmatige opwarming van het object en dus een volledig uitgeharde poedercoating zonder kans op doorwarming met verkleuring van de coating tot gevolg. Het is van groot belang dat de luchtcirculatie optimaal is ingesteld. 

Nat lakken

Het objecten worden met staalgrid of korund gestraald dit als voorbehandeling voor een optimale hechting, daarna wordt het object gereinigd en voorzien van een of meerdere verf lagen. De verf/lak zijn van zeer hoge kwaliteit en u kunt diverse verfsystemen en Laagdiktes (MU) aanbrengen. 

Verpakken

Wanneer de producten goed zijn gecontroleerd worden ze verpakt. Het verpakkingsmateriaal zorgt voor voldoende bescherming tijdens het normale transport over de weg. Wanneer gewenst kunnen objecten zeer zorgvuldig worden verpakt op alle mogelijke manieren dit u van ons wenst. Met een krimpfolie bijvoorbeeld worden de producten dan schuifvast ten opzichte van elkaar verpakt. Zo voorkomt u schade met transport of op bouwlocatie.